12: Bakom (15/365)

Idag har jag jobbat med att uppdatera min fotokursbok inför kursstarten om ett par veckor, och ikväll har jag tagit lite nya bilder till den, bland annat en serie som ska illustrera skärpedjup. Jag riggade upp en mönstrad duk BAKOM mitt motiv och tog en serie som visar hur man enkelt kan åstadkomma skarp eller oskarp bakgrund. Ni får hålla tillgodo med en bild ur serien, en som är åt det oskarpa hållet.

This entry was posted in Januari and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to 12: Bakom (15/365)

 1. Pysselfarmor says:

  Jättesnygg stilleben! Sådana får man ofta måla i konstkurser – lökar är tacksamma med sina olika färgskiftningar. Snyggast, tycker jag, blir i akvarell.

  • pixelcat says:

   Jag har ett stilleben som jag målade 1971 när jag gick på konstskola. En bastomspunnen vinflaska – och några lökar!

 2. Kicki says:

  Så fina bilder! Älskar bilder med oskärpa i bakgrunden. Motivet framträder så snyggt.

 3. Fantastiska färger och komposition. Snyggt skärpedjup och jag funderar på vitlökens reflektion i bordet 🙂

  • pixelcat says:

   Det är ingen reflektion. Det är en bit av vitlöksskalet som ligger framför… Serien som helhet är ju till för att illustrera skärpedjup, och på den sista bilden är både lökskalet och tyget i bakgrunden helt skarpa. Fototrolleri! 😉

 4. Gabriella says:

  Väldigt fint, hade varit kul att se hur de andra bilderna i serien blev för att se skillnaderna i skärpedjup.

 5. Linda Å says:

  Otroligt snyggt med den oskarpa bakgrunden. Också väldigt snyggt att lökskalet i förgrunden också är oskarpt. Jag gillar denna bild mycket:)

 6. Eva Trillian says:

  Snyggt! Extra snyggt för att det inte är en ”ren” bild. Den är färgrik och med mönster i bakgrunden, men det är ändå ingen tvekan om var fokus är, vad bilden ”pratar” om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *